top of page
Svjetski-kongres-poduzetnika---logo-06---znak-lijevo,-samo-hrvatski.png

SVJETSKI KONGRES PODUZETNIKA

Opća tema: „PODUZETNIŠTVO: LJUDI. SURADNJA. RAZVOJ. SIGURNOST.“

 

CILJ Projekta Svjetski kongres poduzetnika je: promocijom značaja i kulture poduzetništva, nadahnuti poduzetnike diljem svijeta na kreativnije stvaralaštvo, na uspješnije i društveno-odgovorno poslovanje, na potrebu zalaganja za slabije i potrebite te na važnost prilagodbe klimatskim promjenama i očuvanja planeta.

 

MISIJA Projekta Svjetski kongres poduzetnika je: Promovirati značaj i kulturu poduzetništva.

 

Svjetski kongres poduzetnika okuplja djelatne, inventivne znalce, posvećene stvaranju novih vrijednosti, produbljivanju ekonomskih i svih drugih oblika povezivanja, okrenutih općem blagostanju i sigurnoj budućnosti u slobodi. Poduzetnici, okupljeni u i oko Svjetskog kongresa poduzetnika, zajedno sa predstavnicima akademske zajednice, vlasti, industrije, civilnog društva i medija, smatraju svoju aktivnost kao neprekidni angažman, inovativan i odgovoran prema sebi i prema drugima, kao i prema okruženju u kojem djeluju, a sve u skladu sa održivim razvojem i društvenom ekologijom.

 

Poduzetništvom se stvara nova vrijednost, neostvariva bez osigurane slobode djelovanja. Da bi se razvijalo, poduzetništvu odgovara uređeno i stabilno okruženje. Socijalni mir i pravda, upućenost na pravednu raspodjelu, koja ne narušava osnovne odnose u primarnoj djelatnosti, ciljevi su kojima će svaki poduzetnik težiti. Podjednako, poduzetnik će težiti i uspostavljanju uređenih i uzajamno podstičućih odnosa sa zajednicom u okviru koje razvija svoju djelatnost. Poduzetništvo je zbog toga osjetljivo prema problemima društvene zajednice u kojoj djeluje i trudi se da doprinese njihovom razrješenju prema visokim standardima društvene odgovornosti.

 

Svjetski kongres poduzetnika ustanovljen je na III. Regionalnom summitu poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe „300 NAJBOLJIH“, u Dubrovniku 05.03.2016. godine. Tada su 254 sudionika iz 11 zemalja (Austrija, BiH, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Norveška, Njemačka, Srbija, Slovenija i Švicarska) pokrenuli inicijativu da se od 2019. godine organizira Svjetski kongres poduzetnika kao stalna poslovna, stručna i znanstvena platforma za promidžbu značaja i kulture poduzetništva.

bottom of page