top of page

Gordana Kovačević

Hrvatska

Gordana Kovačević (Hrvatska), rođena je 1967. godine u Užicu (R. Srbija), gdje završava osnovnu i srednju školu, Višu pedagošku akademiju te Učiteljski fakultet. Od 1991. do 2019. godine radi, kao pedagog, u Osnovnoj školi „Stari grad“.


Jedan je od osnivača Udruge za njegovanje narodne tradicije ERA gdje je izabrana za predsjednicu Upravnog odbora i tu dužnost je obnašala više od 15 godina. U kratkom periodu Udruga pokreće niz inicijativa i programa kulture u kojima je sudjelovalo više desetaka tisuća mladih ali i starijih osoba. Organizira veliki broj nastupa u zemlji i inozemstvu, na međunarodnim festivalima i smotrama te natjecanjima. Jedan od internacionalno priznatih projekata - Međunarodni dječiji festival folklora „Licidersko srce“, postao je zvaničnim članom CIOFF-a, svjetske organizacije koja se u okviru UNESCO-a bavi organizacijom muzičkih festivala.


Godine 2017. prihvata poziv Međunarodnog ekonomskog foruma „PERSPEKTIVE“ za radnim angažmanom u Zagrebu (R. Hrvatska). Od 2017. godine postaje dio Izvršnog tima u realizaciji Projekta promocije i nagrađivanja najzaslužnijih za razvoj poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ kada, pod pokroviteljstvom Grada Užice, u Užicu organizira i prvu međunarodnu konferenciju o poduzetništvu te Sajam poduzetništva „Expo Užice“. Prof. dr. sci. Velimir Srića, predsjednik Programskog odbora, joj, već u prvoj godini angažmana, za pokazane odlične rezultate, dodjeljuje i zvanično priznanje. 2018. godine imenovana je na poziciju direktorice Projekta „Stvaratelji za stoljeća“ te glavne izvršne direktorice programa i članice Izvršnog komiteta SVJETSKOG KONGRESA PODUZETNIKA.


Zahvaljujući bogatom dugogodišnjem iskustvu u društvenom i poduzetničkom radu gdje je ispoljavala svoje dobre menadžerske, liderske i organizacijske sposobnosti, 2019. godine osniva vlastito gospodarsko društvo i postaje poduzetnicom. Uz prethodno navedene pozicije, u Društvu za marketing i poslovne usluge PROMO GLOBAL Zagreb danas obnaša funkciju direktorice odnosno članice Uprave Društva.


Neumorno promovira važnost slobode, kulturu i razvoj poduzetništva te važnost asocijativnog povezivanja poduzetnika. Osobno je (ili tvrtke za koje je vezana) članica: Hrvatske udruge poslodavaca (HUP); Udruge Glas poduzetnika (UGP); Hrvatske gospodarske komore (HGK); Hrvatskog društva ekonomista (HDE); Hrvatskog društva za kvalitetu (HDK); Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT); Hrvatske udruge za upravljanje projektima (HUUP); Hrvatske udruge za marketing (CROMAR); Hrvatske udruge za direktni i interaktivni marketing (CRODMA / FEDMA).


Dobitnica je nagrade „Užičanka godine“ – za kulturnu i turističku promociju Grada Užica te Priznanja Međunarodnog ekonomskog foruma „PERSPEKTIVE“ za izniman doprinos u ostvarivanju programskih ciljeva.

Gordana Kovačević
bottom of page