top of page

prof. dr. Siniša Zarić

Srbija

zamjenik predsjednika Upravnog odbora Međunarodnog ekonomskog foruma PERSPEKTIVE i predsjednik Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ (Srbija)


Redovni je profesor Sveučilišta u Beogradu. Doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1983., a postdoktorske studije završio na Sveučilištu u Bolonji 1985./1986. Predavač je na poslijediplomskim studijama na Sveučilištu u Beogradu, Trstu (2005.), Bolonji (2005.-2006.), kao i redovni sudionik Doktorske konferencije Sveučilišta u Šefildu - City koledž. Profesor Zarić je predsjednik Komisije za doktorske studije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i član Stručnog vijeća za društveno-humanističke nauke na Sveučilištu u Beogradu. U svojoj bogatoj akademskoj karijeri prof. dr. Zarić je držao predavanja na sveučilištima u Bolonji, Pragu, Beču, Pizi, Kasinu, Monaku. Tokom posljednjih šest godina drži nastavu na master studijima Sveučilišta Korvinus u Budimpešti. Na Fakultetu za menadžment i pravo (MLC) u Ljubljani je gostujući profesor. Akademska interesovanja su: institucionalna ekonomija (osnivač je ove discipline na Fakultetu), metodologije ekonomije, kao i menadžment i marketing događaja.


Siniša Zarić je više od jedne decenije bio generalni direktor Beogradskog sajma, kao i osnivač i predsjednik Svjetskog trgovačkog centra Beograd. U oblasti konzaltinga, rukovodio je Agencijom SAM u Beogradu, bio savjetnik Jadranskog sajma u Budvi (od 2001.), GEOPAN Kulturnog i trgovačkog centra u Burgasu (od 2001.), Istraživačkog centra "Di padre in figlio" u Milanu (od 2006.), kao i Event Marketing Agencije.


U svojim predavanjima i istraživanjima, uspješno spaja osobno bogato gospodarsko iskustvo, te rezultate najnovijih istraživanja u svijetu i zemlji. Čest je gost ne samo stranih sveučilišta, već i međunarodnih gospodarskih asocijacija i kompanija.


U posljednjem periodu, prof. dr. Zarić je član niza organa i profesionalnih udruženja na nacionalnom i međunarodnom nivou:

  • Član Nadzornog odbora Prirodnjačkog muzeja u Beogradu (2016.);

  • Član Nadzornog odbora Instituta za ispitivanje materijala u Beogradu (2016.);

  • Predsjednik Rotari kluba: Beograd – Stari Grad (2009. – 2010.);

  • Član bord-a Istorijskog društva u Jacksonwille, SAD (2001.);

  • Član i/ili zamjenik predsjednika Upravnog odbora Međunarodnog ekonomskog foruma PERSPEKTIVE, Hrvatska (2014. – do danas);

  • Predsjednik Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ (2016. - do danas);

  • Predsjednik Međunarodnog programskog odbora Svjetskog kongresa poduzetnika (2018. - do danas);

  • Član redakcija niza međunarodnih znanstvenih časopisa (“Transition Studies Review”, Italija, “Holistic Marketing Management”, Rumunija, itd) , kao i stručnih časopisa (“Suvremena”, Zagreb).


Govori nekoliko svjetskih jezika (talijanski, engleski, španjolski, ruski…)

prof. dr. Siniša Zarić
bottom of page