top of page

VIJESTI

Međunarodni-gospodarski-forum-o-obnovi-ukrajne-2.png

Priopćenje za javnost - Međunarodni gospodarski forum o obnovi Ukrajine, Zagreb, 23.05.2023.

Koliko, kada i kako razvijeni svijet, uključujući i Hrvatsku, može doprinijeti u obnovi Ukrajine čije su potrebe do danas narasle na više od 400 milijardi eura. Na ta važna pitanja pokušat će se dati odgovori na predstojećem svibanjskom Međunarodnom gospodarskom forumu o obnovi Ukrajine.

Međunarodni ekonomski forum PERSPEKTIVE i Društvo PROMO GLOBAL iz Zagreba, u partnerstvu s Veleposlanstvom Ukrajine u Republici Hrvatskoj i Hrvatskom gospodarskom komorom, organiziraju MEĐUNARODNI GOSPODARSKI FORUM O OBNOVI UKRAJINE.

 

Forum će biti održan u Zagrebu, u velikoj dvorani Kongresnog centra Zagrebačkog velesajma, 23.05.2023. godine, pod pokroviteljstvom relevantnih državnih institucija, poslovnih i strukovnih asocijacija te lokalnih i regionalnih zajednica u Hrvatskoj, kao i relevantnih institucija u Ukrajini. Očekuje se da glavni govornici na Forumu budu visoki zvaničnici Hrvatske i Ukrajine, predstavnici nacionalnih gospodarskih asocijacija te ugledni gospodarstvenici i poduzetnici.

Priopćenje pogledaj ovdje.

Screenshot 2022-12-30 at 20.36.39.png

Prijavljuju se novi sudionici MIPS GRAND EXPO

Nakon multinacionalne AD PLASTIK GRUPE, za sudjelovanje na MIPS GRAND EXPO Zagreb 2023. najavljeni su i prijavljeni i novi sudionici. Vlastitu ponudu, proizvode i usluge na GRAND EXPO 2023 predstavit će iz Hrvatske: DOK-ING d.o.o. Zagreb, RADNIK d.d. Križevci, KAMGRAD d.o.o. Zagreb, FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST Republike Hrvatske, DUCATI COMPONENTI d.o.o. Ludbreg, GENESIS d.o.o. Rijeka... a odmah po otvaranju procesa prijavljivanja i stranih kompanija, među prvima se prijavila ugledna ŠIRBEGOVIĆ GRUPA iz Gračanice (BiH).

Screenshot 2022-12-30 at 20.33.29.png

Društvo PROMO GLOBAL nositelj Certifikata o bonitetnosti za 2022.

Društvu PROMO GLOBAL Zagreb, bonitetna kuća „Dun & Bradstreet“ dodijelila je BONITET IZVRSNOSTI za 2022. godinu. Certifikat i priznanje primila je direktorica Društva Gordana Kovačević, u Rijeci, u Hotelu Hilton Rijeka Costabella, 16.12.2022. godine. Dobijanjem Certifikata bonitetne izvrsnosti, prema međunarodno priznatoj metodologiji globalnog analitičkog lidera Dun & Bradstreet, Društvo PROMO GLOBAL je potvrdilo da je „najpouzdaniji, vjerodostojan i najmanje rizičan gospodarski subjekt koji se nalazi u skupini najuspješnijih hrvatska poduzeća“ – stoji u pismu upućenom Društvu PROMO GLOBAL od certifikatora Dun & Bradstreet.

SZS-2022-d3-1-0192.jpg

U Dubrovniku održana 3. zajednička sjednica Programskog i Organizacijskog odbora MIPS GRAND EXPO

U Dubrovniku je 22.10.2022. godine održana 3. zajednička sjednica Programskog i Organizacijskog odbora Međunarodnog industrijskog proljetnog sajma (MIPS) GRAND EXPO. Sjednicom su predsjedavali prof. dr. sc. Velimir Srića i prof. dr. sc. Siniša Zarić, kopredsjedavajući Programskog odbora te Radimir Čačić i Vinko Ćuro, predsjednik i zamjenik predsjednika Organizacijskog odbora MIPS GRAND EXPO. Na sjednici je verificiran koncept i strategija realizacije kao i nacrt prijedloga programa/agende MIPS GRAND EXPO. Istaknuto je da će GRAND EXPO, sa svojih devet specijaliziranih sajamskih izložbi, deset konferencija, dva gospodarska foruma, pet stručnih seminara, Burzom rada i obrazovanja, B2B susretima, 80.000 posjetitelja i brojnim drugim značajkama, biti jedna od najkvalitetnijih sajamskih manifestacija u 2023. godini u ovom dijelu Europe. Zaključeno je da je GRAND EXPO – više od Sajma, kako i glasi moto ove jedinstvene sajamske manifestacije.

image009.jpg

U Dubrovniku je od 20.do 23. listopada 2022. održan tradicionalni 8. Regionalni summit poduzetnika srednje i jugoistočne Europe 300 NAJBOLJIH. 

U okviru Summita, najzaslužnijim poduzetnicima iz regije dodijeljene su prestižne Nagrade i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva STVARATELJI ZA STOLJECA. Nagrada STVARATELJI ZA STOLJEĆA za životno djelo ove godine je dodijeljena Andreju Josifovskom, dugogodišnjem predsjedniku kompanije Makpetrol iz Sjeverne Makedonije.

 

Lokalnim zajednicama, koje su se u 2021. godini posebno istaknule po kreiranju ambijenta za razvoj poduzetništva, dodijeljene su Nagrade i priznanja GLOBALLOCAL. 

 

Prvi put je predstavljen i Projekt promocije i ocjenjivanja najkvalitetnijih prehrambenih proizvoda SIMBOL KVALITETE, u kojemu su za 2022. godinu pehare "Šampion kvalitete" osvojile tvrtke VORI iz Sjeverne Makedonije i BOĐIRKOVIĆ iz Hrvatske. 

 

Na Summitu 300 NAJBOLJIH govorili su: prof.dr.sc Majda Tafra Vlahović, prof.dr.sc. Velimir Srića, Radimir Čačić, Damir Vandjelić, Marinko Došen, prof.dr.sc. Siniša Zarić, Zvjezdana Blažić, prof.dr.sc. Midhat Jašić, prof.dr.sc. Kadrija Hodžić i drugi, a svoj rad i slučajeve iz poduzetničke prakse predstavilo je više od 40 tvrtki iz šest zemalja.

 

Više uskoro.

image005.jpg

AD PLASTIK GRUPA prvi je prijavljeni sudionik/izlagač na predstojećem MIPS GRAND EXPO Zagreb 2023.

Od 15. 08. 2022. godine zvanično je otvorena mogućnost za prijavljivanje sudjelovanja / izlaganja na MIPS GRAND EXPO Zagreb 2023, ali, za sada, samo za pozvane kompanije i institucije. Dobra struktura i kvaliteta sudionika jedan je od ciljeva od strateške važnosti čemu organizatori posvećuju posebnu pažnju – uz opredjeljenje da na GRAND EXPO sudjeluju samo najbolji u svojim oblastima!

 

Na poziv organizatora, prvi prijavljeni sudionik-izlagač je AD PLASTIK GRUPA, multinacionalna kompanija sa osam proizvodnih lokacija u pet zemalja, čije operativne aktivnosti sežu na 5 kontinenata, u više od 20 zemalja; jedna je od vodećih kompanija u Istočnoj Europi za razvoj i proizvodnju komponenti za automobile, sa skoro 3.000 zaposlenih i više od 35 godina iskustva u svijetu automobilske industrije – radeći danas za najpoznatije svjetske proizvođače automobila. AD PLASTIK GRUPA i u vrijeme poljuljanih odnosa na tržištu ostvaruje svoje ciljeve. Tako to rade najbolji! Više...

 

Više o MIPS GRAND EXPO.

Za eventualno sudjelovanje na MIPS GRAND EXPO kontaktirati organizatore putem e-adrese: grandexpo@promo-perspektive.com

image001-2.png
image006.jpg

MEF PERSPEKTIVE i PROMO GLOBAL među prvima pristupili Etičkom kodeksu za transparentno uvođenje eura u Hrvatskoj

MEF PERSPEKTIVE i Društvo PROMO GLOBAL među prvima su pristupili Etičkom kodeksu za transparentno uvođenje/preračun eura u Republici Hrvatskoj. Cilj Etičkog kodeksa je omogućiti pouzdanu i transparentnu zamjenu hrvatske kune eurom, koji od 1.1.2023. postaje zvanična hrvatska valuta. 

Inicijativa Etički kodeks provodi se pod sloganom SVAKI CENT SE BROJI, SVAKA KUNA SE RAČUNA. Cilj joj je upravo taj: da potrošači/klijenti budu sigurni da se svaka njihova kuna zaista računa i svaki cent broji te da postoje poslovni subjekti kojima u procesu prelaska na euro mogu vjerovati. Više...

image009.jpg

Uskoro, u  Dubrovniku, 8. REGIONALNI SUMMIT PODUZETNIKA SREDNJE I JUGOISTOČNE EUROPE „300 NAJBOLJIH“

Pripreme za održavanje 8. Regionalnog summita poduzetnika (RSP) Srednje i Jugoistočne Europe 300 NAJBOLJIH, ušle su u predzavršnu fazu. 

Tema i ovogodišnjeg Summita je: „Značaj poduzetništva za ekonomski i društveni razvoj“. 

RSP 300 NAJBOLJIH održava se i ove godine tradicionalno u Dubrovniku, od 20. do 23. 10. 2022. godine.

 

Do sada su se za sudjelovanje na RSP Dubrovnik 2022 prijavile uspješne i prepoznatljive tvrtke i organizacije poput: CIGLANA CERJE TUŽNO  d.o.o. Maruševec, Hrvatska; MAKPETROL AD Skopje, S. Makedonija; HRVATSKA UDRUGA ZA FRANŠIZNO POSLOVANJE  Zagreb, Hrvatska; PINO NATURE HOTEL, Sarajevo, Bosna i Hercegovina; MIKRO+POLO, d.o.o. Maribor, Slovenija; BASNA d.o.o. Čačak, Srbija; SPARK d.o.o., Nikšić, Crna Gora; Fondacija “TEHNOLOŠKI PARK POSUŠJE“, Posušje, Bosna i Hercegovina; NATURA TRADE d.o.o. Loznica, Srbija; INTERCET d.o.o., Šenčur, Slovenija; VIB-BAS d.o.o., Nikšić, Crna Gora i druge.

 

Prijavljivanje sudjelovanja moguće je izvršiti do 30. 09. 2022. g. ili do popune mijesta. Više...

image012.jpg

CROATIA BUSINESS SUMMIT (CBS) uskoro u Dubrovniku

Drugi po redu CROATIA BUSINESS SUMMIT (CBS) održat će se u Dubrovniku, u četvrtak 20. 10. 2022. godine, najavili su organizatori: Međunarodni ekonomski forum PERSPEKTIVE, Društvo PROMO GLOBAL i Mreža mladih poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe “4E – EKONOMIJA, ENERGIJA, EKOLOGIJA, EUROPA 2050”. 

 

Na CBS Dubrovnik 2022 neki od najvećih stručnjaka iz različitih oblasti pokušat će dati odgovore na pitanja: Kuda ide hrvatska ekonomija?! Možemo li bolje?! Gdje griješimo?! Kako dalje?!

Očekuje se debatno sudjelovanje intelektualaca koji razmišljaju izvan okvira. Organizatori očekuju da će sudjelovati: Radimir Čačić, Damir Vanđelić, dr. Željko Lovrinčević, Mislav Kolakušić, prof. dr. sc. Velimir Srića, Kamilo Antolović, dr. Vuk Vuković, Marinko Došen, prof. dr. sc. Nikica Gabrić, Zvjezdana Blažić i drugi. 

 

Prijavljivanje sudjelovanja moguće je izvršiti do 30. 09. 2022. g. ili do popune mijesta. Za dobijanje Ponude i obrazca Prijave za sudjelovanje kontaktirajte nas putem e-maila ekonomija@promo-perspektive.com ili ih preuzmite OVDJE.

rsz_20220322_140516-1.jpg

MIPS GRAND EXPO predstavljen na Svjetskoj izložbi EXPO DUBAI 2020.

Međunarodni industrijski proljetni sajam (MIPS) GRAND EXPO predstavljen je u ožujku 2022. i na Svjetskoj izložbi EXPO DUBAI 2020. 

Na predstavljanju MIPS GRAND EXPO govorili su: generalni konzul RH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gosp. Jasmin Devlić; predsjednik Uprave M.E.F. PERSPEKTIVE (pokrovitelj i suorganizator GRAND EXPO) gosp. Vinko Ćuro; zamjenik predsjednika Uprave M.E.F. PERSPEKTIVE i kopredsjedatelj MIPS GRAND EXPO prof. dr. sc. Siniša Zarić te predsjednik Programskog odbora M.E.F. PERSPEKTIVE i kopredsjedatelj MIPS GRAND EXPO prof. dr. emeritus Velimir Srića. Delegacija Međunarodnog ekonomskog foruma (M.E.F.) PERSPEKTIVE i tvrtke PROMO GLOBAL posebno je tom prilikom posjetila paviljone: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Srbije i Finske. 

Foto prikaz možete vidjeti OVDJE

Više informacija možete vidjeti na poveznici OVDJE.

bottom of page