top of page
Globalno – Lokalno Nagrada logo, zlatni.png

PROJEKT PROMOCIJE I DODJELE NAGRADA I PRIZNANJA NAJBOLJIM LOKALNIM I REGIONALNIM ZAJEDNICAMA I INSTITUCIJAMA ZA KREIRANJE DOBROG AMBIJENTA ZA UBRZANIJI I ODRŽIVI RAZVOJ PODUZETNIŠTVA U SREDNJOJ I JUGOISTOČNOJ EUROPI “GLOBALLOCAL”

CILJ Projekta promocije i nagrađivanja najboljih zajednica i institucija za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi “GLOBALLOCAL” je:  javno odati priznanje i široj javnosti skrenuti pažnju na posebno uspješne lokalne i regionalne zajednice te javne institucije koje u izazovima novog dinamičkog i zahtjevnijeg vremena, originalnim rješenjima i kreativnim mjerama unaprjeđenja ambijenta, značajno doprinose ubrzanijem i održivom razvoju poduzetništva - kao temelja razvoja zajednice i čovjeka.

 

Projekt promocije i nagrađivanja najboljih zajednica i institucija za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi “GLOBALLOCAL”, ima i dugoročnu zadaću: da podstakne i stimulira i druge – manje napredne zajednice i institucije, da unaprijede svoj rad i djelovanje u korist ubrzanijeg i održivog razvoja poduzetništva - kao temelja razvoja zajednice i čovjeka – na području na kojemu su nadležni i odgovorni.

 

Nagrade i priznanja “GLOBALLOCAL” dodjeljuju se lokalnim i regionalnim zajednicama i institucijama (sve one institucije i organi koji svojim radom mogu doprinijeti razvoju poduzetništva) obuhvatajući sljedeće: općine i gradovi; županije / kantoni / kotari / regije; parlamenti, vlade, ministarstva;  centralne / narodne /središnje banke; direkcije, uprave, zavodi, vijeća, uredi, zajednice; regulatorna tijela, inspekcijski organi, porezne uprave; sudovi; veleposlanstva, predsjednici država, političke partije/stranke.

Nagrade i priznanja “GLOBALLOCAL” dodjeljuju se, kako  pravnim,  tako i  fizičkim  osobama u navedenim institucijama.

 

Nagrade i priznanja “GLOBALLOCAL” dodjeljuju se od 2018. godine. Do danas (2021.g.), Nagrada i Priznanje “GLOBALLOCAL” dodijeljena je za nekoliko desetaka najzaslužnijih i najboljih lokalnih i regionalnih zajednica i institucija iz 7 zemalja. Cjelovitu listu laureata možete vidjeti OVDJE.

bottom of page