top of page
GrandExpo s žutom pozadinom.png

MEĐUNARODNI INDUSTRIJSKI PROLJETNI SAJAM „GRAND EXPO“

Hrvatska, Zagreb, Zagrebački velesajam, (22., 23.)  24. – 27. 05. 2023. 

GRAND OPENING: 24.05., 13:00

Screenshot 2022-12-30 at 19.45.15.png

Tema: Graditeljstvo, arhitektura, restauracija, nekretnine, drvna industrija, namještaj, energija i energetika, rudarstvo, metalska i elektro industrija, industrija gume i plastike, informatika i telekomunikacije, industrijska elektronika i robotika, ekologija, uređenje prostora i komunalne usluge

 

U vrlo kratkom razdoblju, svijet je, pa tako i Hrvatska i zemlje regije, suočen sa brojnim novim izazovima. Globalno zatopljenje, pandemija Covid-19, rat u Ukrajini, nestašice repromaterijala, nedostatak (stručne) radne snage, inflacija, stagflacija, povećanje cijena roba i energenata, sigurnosne prijetnje... neki su od najznačajnijih.

 

U potrazi za prihvatljivim rješenjima, kao i u nuđenju rješenja te suočavanju ideja, ljudi se moraju susretati, razgovarati i umrežavati. Rješenja/proizvodi koja se nude ili traže moraju biti vidljiva i viđena, moraju biti isprobana, provjerena, osmotrena i analizirana... Kako u potrazi za rješenjima - bilo da tražimo konkretan repromaterijal, gotov proizvod ili zaposlenike/stručnjake za konkretnu djelatnost - nemamo neiscrpne resurse, tako ne možemo u nedogled obilaziti razne destinacije, tvornice, skladišta, urede... Stoga GRAND EXPO preuzima ulogu i odgovornost da bude (fizička a ne virtualna) PLATFORMA ZA RAZMJENU INFORMACIJA I ZNANJA pod radnim motom SVE NA JEDNOM MJESTU – koju će, u nekoliko dana trajanja, činiti čak 20-ak stručno-društvenih sadržaja, uključujući, naravno, i Sajamsku izložbu gospodarskih i industrijskih dostignuća najznačajnijih kompanija kao okosnicu ukupnoga dogadjanja.

 

Uz to, GRAND EXPO je jako važan, ne samo poslovnoj, nego i široj zajednici. Ne samo onoj lokalno-nacionalnoj, gdje se on održava, nego i široj - globalnoj... Osim strateških vrijednosti svojevrsne platforme SVE NA JEDNOM MJESTU, GRAND EXPO je lokalnoj zajednici važan i zbog niza praktičnih razloga, jer, svojim održavanjem i animiranjem poslovne i šire zajednice, generira nove vrijednosti - poslovne, društvene i ekonomske. Važnost projekta GRAND EXPO za zajednicu vidljiva je, prije svega, u činjenici da su projekti sajamsko-kongresnog karaktera - javni projekti. Pružaju takvu vrijednost koja utječe na daljnji razvoj brojnih velikih kompanija, malih i srednjih poduzeća, biznis asocijacija, udruga, zajednica... Oni su platforma, prostor i vrijeme za prezentaciju naših dostignuća, mogućnosti, uspjeha, ideja, ali i potreba te očekivanja i vizija.

bottom of page